Scroll Top

Ons team

Wij zijn SOL.

Maak kennis met onze mensen

Al sinds 1989 staan wij klaar voor de sector bij vraagstukken betreffende Mens & Organisatie en Funding & Finance.

We werken voor zo’n 400 bedrijven in verschillende branches in de food- en feedindustrie, van zuivel tot zoetwaren en van diervoeding tot logistiek.

We werken met een eigen team van specialisten die jou graag verder helpen.

Waar mogelijk zijn wij een verbindende schakel. We brengen je graag in contact met bijvoorbeeld onze partners in scholing, instroom, duurzame inzetbaarheid (gezondheid) of met ad interim managers.

Ontwerp zonder titel
Claudia Lette
Directeur

Expertise: Organisatie & Leiderschapsontwikkeling
Waarde: Energiek, Creatief & nieuwsgierig

“Ik geloof dat wanneer mensen oprecht gehoord en gezien worden, ze gaan stralen en in hun kracht komen.’’

Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan krachtige en klantgerichte organisaties. Oprecht luisteren en verbinden staan hierin centraal.

Mijn doel is om mensen en bedrijven te inspireren om volop aan de slag te gaan met het begeleiden en in hun kracht zetten van medewerkers. Met als resultaat: een toekomstbestendige sector met aantrekkelijke werkgevers die slimmer werken, waar medewerkers gezond en met plezier kunnen werken.

 

Brian website
Brian Veerkamp
Sr. adviseur duurzame inzetbaarheid

Expertise: projectmanagement & organisatie advies
Waarde: Plezier

“ Graag zet ik mijn tanden in weerbarstige organisatievraagstukken. Als adviseur weet ik partijen met uiteenlopende belangen samen te brengen om te werken aan een gezamenlijk doel. Het waarderen van elkaars talenten staat hierin centraal. Op een creatieve manier oplossingen bieden die je niet gelijk ziet geeft mij energie.“

Marianka website
Marianka Vlam
Consultant Duurzame Inzetbaarheid

Expertise: Strategisch HR
Waarde: Toegewijd

“ Als adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid ligt mijn passie op het vinden van de verbinding tussen werkvloer en directie. Mijn doel is om het medewerkers te laten floreren en met plezier te werken, en daardoor bij te dragen aan de doelstellingen en vitaliteit van de organisatie.“

Boy website
Boy van Zalinge
Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Expertise:  Organisatieadvies
Waarde:  Enthousiast en Sociaal

”Vanuit mijn rol als adviseur ga ik met organisaties het gesprek aan om te kijken waar voor hen nog winst te behalen is. Wij kijken samen naar het management, leidinggevenden en de medewerkers. Kortom: Naar de mens. Sociale innovatie is erg belangrijk en om dit centraal te stellen helpen wij organisaties hierbij stil te staan en in te investeren. Door te verbinden, samen te werken en een visie te hebben kan elke organisatie, klein of groot, zich ontwikkelen tot organisatie van de toekomst.”

 

Sandra website
Sandra Berenpas
Regiomanager

Expertise: Regio/Projectmanagement & organisatieadvies
Waarde: Authentiek, Verbindend & mensgericht

“Ik geloof in de kracht van landelijke en regionale samenwerking. In mijn rol als Regiomanager zorg ik voor de verbinding tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Ik krijg veel energie van het stimuleren van samenwerken op alle mogelijke niveaus. Gezamenlijk resultaten bereiken en echt waarde kunnen toevoegen aan mens en organisatie in de levensmiddelenindustrie.”

Myrthe website
Myrthe de Vries
Consultant Risk & Compliance

Expertise: Riskmanagement en Compliance
Waarde: Georganiseerd en Meedenkend

“Als risk & compliance consultant richt ik mij op het georganiseerd en gestructureerd projecten inrichten. Hierbij help ik bedrijven bij het inrichten van de administratie zodat deze voldoet aan de wetgeving. Ik help bij het herkennen en verminderen van risico’s binnen subsidieprojecten bij de SOL.”

Thom Schiphorst
Thom Schiphorst
Business Consultant

Expertise: Organisatieadvies
Waarde: Inleven, luisteren, enthousiasme en verbinden.

“Door mijn ervaring bij diverse bedrijven in de levensmiddelenindustrie begrijp ik goed de dynamiek bij deze organisaties. Vanuit mijn rol als adviseur zal ik deze kennis gebruiken en ga ik het gesprek aan met organisaties om te achterhalen waar zij behoefte aan hebben. Door veel vragen te stellen en goed te luisteren kan ik een zo compleet mogelijk advies geven. Belangrijk hierin is dat de mens altijd centraal staat. Door sociale innovatie, verbinding en samenwerking maken wij organisaties toekomstbestendig.”

Laurens SOL
Laurens van Piggelen
Projectleider FIT2030

Expertise: Projectmanagement & Strategisch Advies
Waarde: Ondernemend en daadkrachtig

”Projectmanagement is de schakel tussen strategie en uitvoer. Het gaat om het in beweging brengen van mensen, door te luisteren, vertalen en verbinden. Zo maak je die stip op de horizon tastbaar en werk je samen naar resultaat. In een snel veranderende omgeving betekent dat inzetten op het (vergroten van het) aanpassingsvermogen van mens en organisatie: kansen zien, flexibel zijn en resultaten boeken. Dat proces van strategieontwikkeling naar praktische uitvoer is waar ik energie van krijg.”

 

Patrick website
Patrick Liefting
Strategisch Adviseur

Expertise: Projectmanagement, strategie & organisatieontwikkeling
Waarde: Organiseren, saamhorigheid creëren

“Het allerliefst wil ik mensen en organisaties helpen om hun werk elke dag een beetje makkelijker te maken. Hierbij ga ik altijd op zoek naar de beste oplossing. Met scherpe analyses weet ik altijd snel de knelpunten aan te wijzen. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan met de medewerkers en mee te kijken op de plek waar het echt gebeurd. De meeste energie krijg ik van het daadwerkelijk implementeren van verbeteringen waar de medewerkers net zo enthousiast van worden als ik. Zo zorgen we er samen voor dat we elke dag verbeteren.“

Jasper Middelbeek
Jasper Middelbeek
Marketing & Communicatie

Expertise: Marketing, Projectmanagement
Waarde: Creatief, innovatie en verbinden

“Met ervaring in de retail binnen de levensmiddelenindustrie breng ik praktijk ervaring mee in mijn werk. Mijn doel? Via SOL de focus nog meer op mensen leggen in deze sector. Ik zet mijn kennis in om dat extra menselijke tintje toe te voegen…“

Sofie Polman SOL
Sofie Polman
Marketing & Communicatie

Expertise: Content creatie en communicatie
Waarde: Creatief en oog voor detail

Binnen SOL ben ik voornamelijk bezig met de marketing en communicatie uitingen. Dus zie je een stukje tekst op de website of een LinkedIn post, dan is de kans groot dat ik deze geschreven heb! Mijn doel is om de waarde die SOL toevoegt aan de levensmiddelenindustrie over te brengen via deze uitingen.

Christel Jansen SOL
Christel Jansen
Strategisch adviseur

Expertise: Projectmanagement, netwerkontwikkeling, kennismanagement
Waarde: Verbinden, relativeren, empathisch luisteren

Inclusieve werkomgevingen creëren is mijn intrinsieke motivatie. Deze krachtige drijfveer leidt tot het vertalen van beleid in een veilige cultuur en efficiënte praktijk. Hier laat ik onderwijs, overheid en bedrijfsleven zien dat modern werkgeverschap met betekenis de onvermijdelijke toekomst is. Je zult mij voornamelijk tegenkomen in de Zeeuwse regio.

Eveline Vesters SOL
Eveline Vesters
Strategisch adviseur & projectleider

Expertise: Projectmanagement, organisatie advies, design thinking
Waarde: Enthousiasme, verbinden, assertief en daadkrachtig

Samen staan we voor de uitdaging om onze oude vertrouwde manier van werken te herzien, sociaal te innoveren en zo een toekomstbestendige organisatie te vormen. Laten we het niet ingewikkelder maken -met Engelse termen en thema’s- dan het is. Het is simpel: het draait om mensen. Maar simpel, is niet per definitie eenvoudig. Als strategische partner help ik je daar graag bij!

Esther Wouters SOL def
Esther Wouters
Projectmanager

Expertise: Ontwikkelen en innoveren
Waarden: Mensgerichtheid en ondernemerschap

Ik werk als projectmanager op het kruispunt van onderwijs en bedrijfsleven, altijd met een oog gericht op de toekomst. Wat is er nu nodig waardoor het ook straks goed blijft gaan met bedrijven en de mensen die er werken? Snelle ontwikkelingen in bedrijven en sectoren vragen om innovatief onderwijs dat ondernemend van karakter is. Ik organiseer samenwerking en kenniscreatie die partijen helpt om daar concreet handen en voeten aan te geven.”

AnnekePost-6380x5280px
Anneke Post
Projectleider Duurzame Inzetbaarheid

Expertise: Arbeidsmobiliteit & Sociale innovatie
Waarde: Vernieuwen & Onafhankelijk

“Als over 4 jaar 40% van de huidige werkzaamheden niet meer bestaan, wat doen je medewerkers dan? En hoe komen ze daar? Met mijn talenten: inspireren, vindingrijk en ruimdenkend komen we tot uitkomsten die je misschien van tevoren niet bedacht had. Met mijn enthousiasme en vastberadenheid zorgen we er samen voor dat werkbare oplossingen worden gerealiseerd.”

nienke
Nienke Opsteeg
Adviseur Human Resource Development | Adviseur opleidingen

Expertise: Praktisch opleidingsbeleid | E-learning
Waarde: Toegewijd en creatief

“ Het belangrijkste wat je als organisatie in huis hebt, zijn je medewerkers. Ze zijn je visitekaartje naar buiten toe, je experts, je productie en je verbetercapaciteit. Hoe zorg je voor optimale ondersteuning van je medewerkers op alle aspecten die bijdragen aan de organisatiedoelstellingen? Hoe baseer je hierop een goed opleidingsbeleid? Daar kan en wil ik graag in ondersteunen.“

Lotte website
Lotte van Keulen
Marketing & Communicatie

Expertise: Tekst en Concept
Waarde: Creatief

“Als marketing en communicatie medewerker zet ik me in om zo veel mogelijk te vertellen over en te laten zien van het werk dat we doen bij de SOL. Ik help mijn inhoudelijke collega’s door creatieve concepten te bedenken die hun projecten kracht bij zetten. Wat mij energie geeft? Ik vind het fijn om met mensen te werken, me door hen te laten inspireren en met elkaar tot een sterk resultaat te komen.”

Ingeborg website
Ingeborg Zantinge
Project Administrateur

Expertise: Processen en structuren
Waarde: Betrouwbaar

“ Ik ben al ruim 10 jaar werkzaam bij SOL. Als Project Administrateur verzorg ik de financiële en personele administratie. Als een “spin in het web” zorg ik ervoor dat zaken achter de schermen soepel verlopen.“