MKB-Duurzame Inzetbaarheid, met uw bedrijf stap verder!

Fase 2 van het Project ‘’Duurzame Inzetbaarheid in het midden- en klein bedrijf’’ is van start gegaan.
De kans om kostenloos als bedrijf direct aan de slag te gaan met het (verder) ontwikkelen van duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Zijn uw medewerkers in staat om vitaal,gezond  en productief te blijven doorwerken? - Dat is waar duurzame inzetbaarheid in essentie om draait.  

Duurzame inzetbaarheid is een thema waaraan de afgelopen jaren, door middel van verschillende projecten, al flink wat ervaring in opgedaan is. Vanuit deze positieve ervaringen willen wij u in de gelegenheid stellen  om een volgende stap vooruit te zetten. In het project MKB-Duurzame inzetbaarheid zal er met drie thema’s gewerkt worden:
- Vitaliteit & Gezondheid (denk hierbij bijvoorbeeld aan: capaciteiten/leefstijl en motivatie);
- Fysieke Arbeid (denk hierbij aan bijvoorbeeld:  belasting, fysieke werkhouding en arbeidsomstandigheden);
- Ontwikkeling & Mobiliteit (denk hierbij aan bijvoorbeeld: loopbaanstappen en kennis). Elk thema heeft zijn eigen interventies. Tijdens het project wordt de precieze invulling gegeven op de behoeften die passen binnen uw bedrijf en dus bij uw medewerkers.

Hoe ziet het project eruit?
Het traject bestaat uit een viertal onderdelen, te weten:
1. Regionale bijeenkomst
Een inspirerende bijeenkomst waarbij u direct aan de slag kunt met duurzame inzetbaarheid. Door het invullen van een DI-scan, weet u direct welke workshop aansluit bij de behoeften van uw bedrijf.
2. 4-tal workshops
U volgt minimaal 1 workshop dat aansluit bij de uitkomst van de DI-scan. Door deel te nemen aan de workshop wordt er op het thema ingespeeld en heeft u een opzet voor het uitvoeren van een pilot samen met uw medewerkers.
3. Pilot
De opzet die ontstaan is tijdens de workshop zal uitgevoerd worden binnen uw bedrijf. 
4. Evaluatiebijeenkomsten
Bij deze bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld en wordt een plan van aanpak bepaald voor de periode na het project. Wat vragen wij van u?
minimaal aantal uren: 20 uur investering eigen tijd.
kosten voor activiteiten project: gratis, alleen eigen tijd

Let op: Er is plek voor 40 bedrijven die het gehele traject kunnen doorlopen. Indien u niet tot de eerste 40 bedrijven kunt behoren, plaatsen wij u op een wachtlijst.

Heeft u vragen over dit project of wilt u zich direct aanmelden, neemt u dan contact op met de SOL: 0318 648 750 of s.vd.castel@sol-online.nl

Uw adviseurs voor dit project zijn Erik Boon en Sanneke van de Castel.

Dit project is geïnitieerd door de FNLI in het kader van de HCA Food & Feed en wordt mede mogelijk gemaakt door MKB Nederland.