Samenwerking

Wij geloven in de kracht van regionale samenwerking.

Samen staan we sterker

Door slimme samenwerking ondersteunt SOL regionale initiatieven die mensen en organisaties vaardig, wendbaar en vitaal houden.

In het onderstaande overzicht staan voorbeelden van deze samenwerking.

Neem contact met ons op als deel wilt nemen aan onze projecten.

WVLO
Wendbaar Vakmanschap
Een lerende organisatie en een faciliterende opleider.

Innovatieve en productieve bedrijven hebben medewerkers die zich continue ontwikkelen en wendbaar zijn. Dit vraagt om lerende organisaties en faciliterende opleiders. In dit samenwerkingsverband worden deze vormgegeven. 

 

Mobiliteitsnetwerk
Mobiliteitsnetwerk Noord Nederland
Een netwerk van bedrijven

Dit is een netwerk van bedrijven in Noord-Nederland die  nieuwe wegen bewandelen voor het organiseren van zij-instroom, uitwisselen van medewerkers, matchen van vacatures en het uitwisselen van kennis- en ervaring. Dit om aan hun personeelsbehoeften te voldoen

fia
Food Innovation Academy
Een kennis- en innovatiecentrum

FIA is het kennis- en innovatiecentrum van de voedingsmiddelensector in de regio Rijnmond. Het is een scholings- en praktijkplek waar jongeren worden opgeleid voor een carrière in de foodsector. En waar mbo- en hbo-studenten samen onderzoek doen voor bedrijven.

bakery-sweets-center
Bakery Sweets Center
Vereniging van bedrijven uit de bakkerij- en zoetwaren industrie

De Bakery Sweets Center is de vereniging van bedrijven uit de bakkerij- en zoetwaren industrie, Van Hal Larenstein, MBO Life Sciences en overheden in de regio Noord-Nederland. We werken samen in het opleiden van medewerkers en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

praktijkcentrum
PCPT
Een coöperatie van bedrijven

PCPT is een coöperatie van bedrijven uit de proces- en levensmiddelenindustrie, ROC van Twente en het Zone College in de regio Oost-Nederland. Het is gericht op het werven en opleiden van operators.

procestechniek-limburg
PML
Een bedrijvenplatform

Procestechniek & Maintenance is een bedrijvenplatform van, voor en door procestechniek en maintenance bedrijven in Limburg, werkzaam in de chemie, food, kunststof en maakindustrie. We werken samen om de instroom van goed opleide jongeren te vergroten door actieve promotie van de sector en samenwerking met opleiders.

fan
FAN
Bedrijvenvereniging op de Noord-Veluwe

Vereniging van foodproductiebedrijven, foodlogistieke bedrijven en technische bedrijven. Werken samen om studenten te werven en op te leiden tot operator, monteur, logistiek medewerker en chauffeur.

doorzaam
DOORZAAM
O&O fonds voor de uitzendbranche

DOORZAAM is het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de uitzendbranche.  Tot 30% van de werkenden in de Food zijn uitzendkrachten. Vaak is er te weinig aandacht voor ontwikkeling of veiligheid. Daarom werkt SOL samen met DOORZAAM om ook uitzendkrachten in de Food te helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Mis niets

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de food- en feedindustrie via onze nieuwsbrief.