Duurzame inzetbaarheid

Ontgroening en vergrijzing daar ontkomt de Nederlandse levensmiddelenindustrie niet aan. Een personeelsbestand wat gemiddeld 45 jaar of ouder is, is niet ongewoon in de sector. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is dan essentieel, zeker nu de pensioengerechtigde leeftijd langzaam stijgt naar 67 jaar. U, als werkgever, wilt graag dat uw medewerkers in goede gezondheid en met plezier hun werk doen. Dit levert u namelijk een hogere productiviteit, lager ziekteverzuim, lager personeelsverloop en een sterk imago als werkgever op, waar mensen graag willen en blijven werken. U ziet ook gelijk directe winst omdat een lager ziekteverzuim, voor u als werkgever lagere verzekeringspremies opleveren.

Wilt u ook goed voorbereid zijn op de toekomst en het beste uit uw mensen halen? De SOL adviseert u graag hoe u uw medewerkers duurzaam inzetbaar houdt. Interesse? Neem contact op met de SOL.