Scroll Top

Wat kan je doen met NL Leert Door?

Welke activiteiten zijn er beschikbaar binnen NL Leert Door?

Het doel van de NL Leert Door is om de werkgelegenheid en arbeidskansen van werkend Nederland te vergroten. Omdat de arbeidsmarkt continu veranderd, is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Zo verbeter je je positie op de arbeidsmarkt. Daarom stelt de NL Leert Door drie soorten kosteloze ontwikkelactiviteiten beschikbaar: ontwikkeladvies, begeleiding en scholing.

NL Leert Door: Scholing en sectoraal maatwerk

De NL Leert Door bestaat uit twee onderdelen: Kosteloze scholing én sectoraal maatwerk. Voor de eerste kun je op eigen initiatief een gratis cursus of training uitkiezen in het totaalaanbod. Voor sectoraal maatwerk geldt: Sectororganisaties zoals SOL binnen de levensmiddelenindustrie kunnen ontwikkeladvies, scholing en begeleiding bieden aan werkenden binnen deze sector. Ook toekomstige werkenden in de sector kunnen daar gebruik van maken. Wil je weten hoe dat zit in jouw sector? En of jij hier ook gebruik van kan maken? Raadpleeg dan je werkgever.

NL Leert Door: loopbaanadvies / ontwikkeladvies

Gedurende een ontwikkeladvies traject brengen deelnemers met behulp van een gekwalificeerde loopbaanadviseur hun competenties en motivaties in kaart. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld, met als doel om je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wat kost het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is helemaal gratis. Jouw deelname wordt door de loopbaancoach geregistreerd bij de overheid, die krijgt direct de subsidie voor het ontwikkeladvies uitgekeerd. De enige voorwaarde voor kosteloze deelname is wel dat het traject volledig wordt afgemaakt.

Maak je het traject niet af? Dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht. De subsidie wordt namelijk alleen uitgekeerd aan de loopbaancoach als het traject is afgerond.

NL Leert Door: begeleiding

Op basis van het ontwikkelplan krijgt de deelnemer advies over welke (praktische) stappen er nodig zijn om een toekomstbestendige functie uit te kunnen voeren. Hierin worden onder andere je opleidings- en ontwikkelbehoeften meegenomen.

NL Leert Door: scholing

Binnen de NL Leert Door subsidie vallen ook (online) scholingstrajecten. Met een van deze kosteloze trajecten, kunnen deelnemers kun kennis en vaardigheden (door)ontwikkelen. Door het volgen van de juiste bijscholing, richt de deelnemer zich op het verkrijgen of behouden van duurzaam werk. Ook versterkt het je positie op de arbeidsmarkt.

Inmiddels zijn er al 50.000 – 80.000 scholingstrajecten beschikbaar gekomen, eind 2021 komen hier 45.000 trajecten bij. Je kan gebruiken maken van deze trajecten zonder dat je werkgever of bedrijfstak hierbij betrokken hoeft te worden. Benieuwd naar welke scholingen er beschikbaar zijn? Bekijk hier het totale overzicht van de mogelijkheden.

NL Leert Door als kans

Diverse sectoren zoeken nu juist mensen, dat kan ook een kans zijn als jij het roer om wil gooien of andere mogelijkheden wil onderzoeken.

Wil jij je blijven ontwikkelen? Een kans creëren om je om te scholen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek de mogelijkheden met onze consultant Claudia Lette via: c.lette@wecreateconsulting.com.

Meer lezen over de inhoud van de NL Leert Door? Klik hier.