Scroll Top

Wat is NL Leert Door?

Wat houdt NL Leert Door in?

Door de coronacrisis zijn veel mensen hun baan verloren of vervullen ze een andere functie. Hierdoor is er veel beweging op de arbeidsmarkt en zijn er banen weggevallen, anders ingevuld en ontstaan. NL Leert Door is een subsidieregeling voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Via deze regeling kun je kosteloos gebruik maken van scholing, ontwikkeladvies of begeleiding. Het doel van deze subsidie is het vergroten van de werkgelegenheid en arbeidskansen.

Waarom NL Leert Door helpt

Door je te blijven ontwikkelen creëer je een sterke positie op de arbeidsmarkt: ook als deze flink in beweging is. De arbeidsmarkt is dynamisch en altijd in beweging. In sommige sectoren zijn banen onzeker, soms moeten bedrijven sluiten terwijl er ergens anders weer banen ontstaan. Deze subsidie is een stimulans vanuit de overheid om je te blijven ontwikkelen, ook in een veranderende arbeidsmarkt.

NL Leert Door subsidie: volg kosteloos scholing

Of je nou zzp-er bent, in loondienst, werk zoekt of een flexcontract hebt: iedereen kan gebruik maken van de subsidieregeling. Binnen deze regeling kun je kosteloos gebruik maken van scholing, ontwikkeladvies of begeleiding. Deze subsidie biedt grote kansen voor mensen die door de coronacrisis in een andere arbeidsmarktpositie terecht zijn gekomen.

Inmiddels zijn er al 50.000 – 80.000 trajecten beschikbaar gekomen, eind 2021 komen er opnieuw 45.000 trajecten bij. Je kan gebruiken maken van deze trajecten zonder dat je werkgever of de sector hierbij betrokken hoeft te worden. Bekijk hier het totale overzicht van de mogelijkheden.

NL Leert Door subsidie: sectoraal maatwerk

Naast het onderdeel kosteloze scholing bestaat de subsidie ook uit een onderdeel sectoraal maatwerk. Sectororganisaties zoals SOL binnen de levensmiddelenindustrie kunnen ontwikkeladvies, scholing en begeleiding bieden aan werkenden binnen deze sector. Ook toekomstige werkenden in de sector kunnen daar gebruik van maken. Wil je weten hoe dat zit in jouw sector? En of jij hier ook gebruik van kan maken? Raadpleeg dan je werkgever.

NL Leert Door loopbaanadvies / ontwikkeladvies

Het gratis ontwikkeladvies traject is gericht op het zoeken naar jouw kwaliteiten en drijfveren. Samen met een gekwalificeerd loopbaancoach doorloop jij dit traject en stellen jullie een actieplan in. Het doel van dit traject is het versterken van jouw persoonlijke arbeidsmarktpositie. Het ontwikkeladvies is op jou afgestemd als persoon en is dus maatwerk.

Wat kost het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is helemaal gratis. Jouw deelname wordt door de loopbaancoach geregistreerd bij de overheid, die krijgt direct de subsidie voor het ontwikkeladvies uitgekeerd. De enige voorwaarde voor kosteloze deelname is wel dat het traject volledig wordt afgemaakt.

Maak je het traject niet af? Dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht. De subsidie wordt namelijk alleen uitgekeerd aan de loopbaancoach als het traject is afgerond.

NL Leert Door als kans

Diverse sectoren zoeken nu juist mensen, dat kan ook een kans zijn als jij het roer om wil gooien of andere mogelijkheden wil onderzoeken.

Wil jij je blijven ontwikkelen? Een kans creëren om je om te scholen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek de mogelijkheden met ons via: nlld-sol@wecreateconsulting.com