Scroll Top

SOL en Doorzaam slaan handen ineen voor gelijke ontwikkelkansen in de levensmiddelenindustrie

Uitzendkrachten die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie horen juist in deze coronatijd alle kansen te krijgen om zich te blijven door ontwikkelen.

 

SOL-directeur Arry Verhage en Adriana Stel, directeur van Doorzaam (fonds voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten) tekenden op 22 november de samenwerkingsovereenkomst voor NL Leert Door om dit mogelijk te maken.

De samenwerking tussen SOL en Doorzaam geeft uitzendkrachten in de levensmiddelenindustrie de gelegenheid om gebruik te maken van kosteloze ontwikkeltrajecten binnen de NL Leert Door subsidie.

“Een mooie ontwikkeling, die recht doet aan de uitzendkrachten die werkzaam zijn binnen onze sector”, zegt Arry Verhage. Hij vervolgt: “Uitzendkrachten spelen een essentiële rol in de levensmiddelenindustrie. Ze houden onze bedrijven draaiende en zorgen ervoor dat we kwalitatief hoge producten kunnen leveren. Daarom vinden we het belangrijk dat ze dezelfde (ontwikkel)mogelijkheden krijgen als medewerkers die in loondienst zijn.”

Ook Adriana Stel is verheugd over deze intersectorale samenwerking: “De meest dominante instroom van werkenden naar de levensmiddelenindustrie komt vanuit de uitzendsector. Maatwerk voor ondersteuning, begeleiding en de opbouw van vakmanschap is voor uitzendkrachten in de levensmiddelenindustrie van groot belang. Met deze samenwerking werken we echt aan een integrale aanpak op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.”

Het aanbod

De ontwikkeltrajecten binnen NL Leert Door bestaan uit ontwikkeladvies, begeleiding en scholing. Denk hier bijvoorbeeld aan een persoonlijk ontwikkelplan, professionele hulp bij het ontdekken van opleidings- en ontwikkelbehoeften en een ruim aanbod van trainingen, zoals een cursus Nederlandse taal of een opleiding voeding en technologie. De trajecten kunnen los, maar ook in combinatie met elkaar gevolgd worden.

Heb je interesse? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die deze samenwerking jou biedt? Regiomanager Sandra Berenpas helpt je graag op weg! Neem contact met haar op via s.berenpas@sol-online.nl of 06 271 538 09.