Scroll Top

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

SOL organiseert een breed scala aan activiteiten die bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen helpen. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, dan kun je je hier aanmelden.

Nieuws

Rondleiding Jan
13 jun: Hoofd- en hartingrediënten | Food in Transitie 2030

Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze consumeren. Dat wat ze consumeren is een verlengde van hetgeen wat zij belangrijk vinden: dat wat in lijn ligt met hun normen en waarden. Consumeren is een extensie van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Daarom stellen ze zichzelf steeds vaker de ‘lastige’ vragen over herkomst, waarde en productie: transparantie en duidelijkheid helpt hen om de antwoorden te vinden en keuzes te maken. Maar hoe speel je daarop in als organisatie?

Ecosystem,And,Healthy,Environment,Concepts,And,Background,,Garbage,Pile,In
16 mei: Optimalisatie van de keten? Verspil minder eten. | Food in Transitie 2030

De wereldbevolking neemt sterk toe: in 2050 wonen er naar schatting 10 miljard mensen op onze aarde. Meer mensen, betekent een grotere behoefte aan voedsel: naar verwachting zal de mondiale voedselvraag de aankomende 28 jaar met maar liefst 60% stijgen. Hoe optimaliseren we de keten zó, dat we in 2050 die 10 miljard monden kunnen voeden? En: hoe doen we dit op een duurzame manier, die goed is voor onze aarde? Maar vooral: waar beginnen we?