Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

SOL organiseert een breed scala aan activiteiten die bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen helpen. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, dan kun je je hier aanmelden.

Nieuws

Tekenmoment
15 apr: Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON
Ketenorganisatie ZuivelNL draagt digitale kennis- en leeromgeving ‘de Zuivelacademie’ over aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON).
Artboard 1_2
29 mrt: Cijfers uit de Sectoranalyse

Hier vind je de thema’s en cijfers uit de SOL Sectoranalyse.

ACCENT_FAN-125
25 mrt: Technische innovatie is niet succesvol zonder sociale innovatie | Food in Transitie 2030

Uit onderzoek blijkt dat met name industriële organisaties, minder aandacht hebben voor sociale innovaties. Wat maakt het dat zoveel bedrijven de kracht van sociale innovatie onderschatten? Terwijl de mens juist een belangrijke rol speelt in het innovatiesucces?

20220322_profielfoto sjoerd jellema
23 mrt: Nieuw SOL-bestuurslid: Sjoerd Jellema

Vanaf 23 maart mogen we een nieuw bestuurslid bij de SOL verwelkomen: Sjoerd Jellema.

Asset 1-min
10 mrt: Waarom LMI-bedrijven nú aan de slag moeten met duurzame inzetbaarheid

We willen allemaal vaardige, vitale én wendbare medewerkers. Die met plezier naar hun werk komen, positieve resultaten boeken en nét dat ene stapje extra zetten. Toch staat duurzame inzetbaarheid niet bij iedere organisatie op de HR agenda. Een gemiste kans, in een arbeidsmarkt waarin het thema nu relevanter is dan ooit.

Slim werken
21 feb: Alleen slimme bedrijven hebben de toekomst

Je hoort het overal. “De levensmiddelenindustrie staat de aankomende jaren voor veel uitdagingen.” Het wemelt van grootse maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het voorspelde voedseltekort, die onze manier van werken gaat veranderen. Hoe vertaal je dat naar de praktijk?

35
14 feb: Niets is constanter dan verandering | Food in Transitie 2030

De continue verandering in onze maatschappij vraagt veel van de bedrijven en mensen in de LMI. Hoe zorg je ervoor dat je vitaal, vaardig en wendbaar blijft?

Urgentie op de Arbeidsmarkt
10 feb: Urgentie op de Arbeidsmarkt

Steeds meer bedrijven in de levensmiddelenindustrie hebben te maken met thema´s als mentale en fysieke overbelasting, de stijgende gemiddelde leeftijd van het personeelsbestand en het vinden van nieuw personeel.