Scroll Top

Online Masterclass WVLO ‘Slimmer werken met wendbare vakmensen’

We willen dat bedrijven en medewerkers excelleren met de slimste productie en logistiek (operational excellence), de slimste producten (product leadership) of de beste klantbenadering (customer intimacy). Dat vraagt van het bedrijf en van de medewerkers dat ze continue leren en vernieuwen.

Hoe?
Hoe doe je dat? Hoe kan de ontwikkeling van je bedrijf versterkt worden door de ontwikkeling van je medewerkers? Hoe geef je hen de ruimte om wendbaar te zijn en te worden. En hoe doe je dat in een arbeidsmarkt waar technisch talent schaars is?

In deze masterclass staat WVLO stil bij deze vragen en delen we oplossingen die we hier met verschillende bedrijven voor gevonden hebben. We eindigen met de vraag ‘hoe zou jij hiermee een stap kunnen zetten?’

Reeks van acht
Deze online masterclass is de eerste in een reeks van acht masterclasses die we de komende twee jaar organiseren voor ondernemers, directeuren, managers en HRM-ers in de regio Noordoost Friesland. Eén per kwartaal. Nu nog online, vanaf september op locatie bij Bowinn in Dokkum.

Wat zijn wendbare vakmensen?
Wendbare vakmensen hebben een houding, die gericht is op verbetering en nemen regie over eigen ontwikkeling. Ze hebben vertrouwen in eigen kunnen en zijn zich bewust van hun positie en rol in de organisatie. Daarnaast bouwen en benutten ze hun netwerk.

Programma:

  • Opening door Arry Verhage (projectleider wendbaar vakmanschap) en Martin van der Veen (directeur Bowinn)
  • Korte introductie van de aanpak aan de hand van een praktijkvoorbeeld.
  • In subgroepen met collega-bedrijven in gesprek. Welke ontwikkelingen komen op je af? Waar loop je tegenaan in de ontwikkeling van je medewerkers?
  • Plenair: Hoe kunnen we hiermee aan de slag te gaan? Toelichting aan de hand van het model van de innovatieve en lerende organisatie van TNO.

De masterclasses worden georganiseerd door ‘Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties’ en ‘Wendbaar vakmanschap in Noordoost Friesland’ en worden mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal Noordoost Fryslân.

Datum: Dinsdag 29 juni 2021
Tijd: 13.30 tot 14.30 uur
Aanmelden: Mail t/m 27 juni naar a.verhage@sol-online.nl

Locatie: Online via Teams, je ontvangt een link na aanmelding