Scroll Top

Senioren helpen bij arbeidskrapte: pilot onbenut arbeidspotentieel Noordoost-Brabant

Noordoost-Brabant kampt net als de rest van Nederland met arbeidskrapte. Daarom zijn Noordoost-Brabant Werkt! en Libéma Beurzen & Evenementen een pilot gestart, als onderdeel van het FIT2030 programma van SOL.

Om de instroom en doorstroom in de regio te verbeteren wilden ze meer leren over “onbenut arbeidspotentieel.” Dit zijn doelgroepen die nog niet goed in beeld zijn en de weg naar de arbeidsmarkt minder goed weten te vinden. Er is uiteindelijk gekozen voor senioren, waarbij er onderzocht werd of zij interesse hadden in werken naast hun AOW. 

In augustus en december 2023 zijn er twee succesvolle inloopdagen georganiseerd bij Libéma, waar ook de lokale pers (o.a. DTV Nieuws, Brabants Dagblad, Bossche Omroep..), en wethouder Marianne van der Sloot aanwezig waren. Partnerorganisatie 1Werkcentrum was aanwezig om advies over het financiële plaatje te geven en andere vragen te beantwoorden over werken naast de AOW. Deze evenementen resulteerde in een totaal van 58 senioren die door deze pilot werk gevonden hebben, die bij elkaar in de periode augustus-december ruim 600 uur gewerkt hebben! Ook hebben nog 14 senioren hun gegevens achtergelaten bij 1Werkcentrum, zodat ze geholpen kunnen worden bij het vinden van passend werk. 

Wat een mooi project en wat een fantastische resultaten zijn hieruit voortgekomen. Klaar voor de toekomst met FIT2030! 

Inloopdag Libema

De resultaten