Scroll Top

NL Leert Door Partner: OVD Opleidingen

Binnen ons NL Leert Door traject werken we samen met verschillende opleidingspartners, waaronder OVD Opleidingen. Hoe is het bedrijf aan de slag met deze subsidie? En: wat is hun kijk op hybride onderwijs en leven lang ontwikkelen? Hierover gingen we in gesprek met Gilde-BT Groep eigenaar Charles Simons.

OVD Opleidingen is een landelijk opererend opleidingsinstituut, gespecialiseerd in opleidingen binnen de Retail, Food en Non-Food sector. Met meer dan 50 jaar ervaring is OVD dé specialist als het gaat om het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van opleidings- en trainingsprogramma’s.

In 2017 nam Charles Simons OVD Opleidingen over. Als eigenaar van Gilde-BT Groep, houdt hij zich onder andere bezig met de aansturing van het trainings- en opleidingsaanbod van OVD Opleidingen.  

Gilde-BT Groep
OVD Opleidingen is onderdeel van de Gilde-BT Groep, die bestaat uit drie bedrijven:  

 • OVD Opleidingen 
 • GBT Opleidingen (specialist in het opleiden van blue-collar medewerkers op de industriële, technische en logistieke werkvloer) 
 • Gilde-BT Software en services (ontwikkelaar en ondersteuner in custom opleidingsplatforms en subsidie volgsystemen) 

Hybride
Het coronavirus maakte een groot impact én diende ook als eyeopener voor OVD Opleidingen, vertelt Charles. “Van de één op de andere dag was er een lockdown. Er mochten geen lessen meer plaatsvinden op locatie. Hierdoor werden we gedwongen om een totaal nieuwe werkwijze te hanteren.” Inmiddels heeft OVD Opleidingen online ‘eigen’ gemaakt en is het niet meer weg te denken uit het trainingsaanbod. “Wij zijn in staat om on- én offline hoogwaardige opleidingen aan te bieden. Deze hybride manier van werken bevalt ons goed. En de deelnemers ook: we ontvangen veel positieve klantbeoordelingen!”  

Leren en ontwikkelen
LMI-Bedrijven kunnen er niet om heen: om mee te kunnen in transitie, moet je je weerbaar en wendbaar kunnen opstellen. Dit vraagt een open én proactieve houding ten op zichtte van leren en ontwikkelen. Een goede mentaliteit maakt het verschil, vertelt Charles. “Leren en ontwikkelen is onze core business. Daarom werken we graag samen met bedrijven die dit thema hoog in het vaandel hebben staan. Partijen die ook in drukke en onzekere tijden investeren in de ontwikkeling van hun werknemers én doorpakken wanneer het telt. Dat is voor ons de randvoorwaarde voor een optimaal resultaat.” 

NL Leert Door
Met behulp van de samenwerking met SOL op het gebied van NL Leert Door, biedt OVD Opleidingen tijdelijk gratis trainingen aan voor organisaties in de levensmiddelenindustrie. NL Leert Door maakt een zichtbaar verschil, merkt Charles. “Voor veel bedrijven biedt NL Leert Door nét dat opstapje om verder aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen. Dit moedigen wij als opleider natuurlijk van harte aan! Wij helpen onze klanten dan ook graag verder in dit proces.” 

Welke trajecten biedt OVD Opleidingen binnen NL Leert Door? 

 1. Time Management
  In deze training leren deelnemers hoe ze hun tijd op het werk zo effectief en efficiënt mogelijk in kunt delen. Daarnaast worden ze zich bewust van hun eigen persoonlijkheidskenmerken, waarvan sommigen hen kunnen belemmeren in persoonlijke effectiviteit en time management. Aan de hand van praktische voorbeelden leren deelnemers prioriteiten stellen, hoe ze dit kunnen communiceren naar collega’s en hoe ze regie houden over hun agenda. 
 2. Commerciële Vaardigheden
  Deze training is specifiek gericht op: vertegenwoordigers, accountmanagers en commercieel medewerkers buitendienst. Met behulp van theorie én praktische oefeningen, ervaren deelnemers hoe ze zichzelf, het product of dienst en de organisatie goed aan laten sluiten bij de klantbehoefte. Aan het eind van de training, weten deelnemers hoe ze het maximale uit hun werkrelatie met nieuwe én bestaande klanten kunnen halen.
 3. Zelfmanagement en Leiderschap
  ‘Zelfmanagement en Leiderschap’ is voor (assistent) managers die de volgende stap willen maken op de carrière ladder. De training geeft deelnemers inzicht in hun drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelpunten, hun unieke leiderschapsstijl én hoe ze concreet aan de slag kunnen om hier verbeteringen in door te voeren.

Meer weten? Je vindt alle NL Leert Door trainingen van OVD Opleidingen hier. 

OVD Opleidingen en FIT2030 
OVD Opleidingen is één van de FIT2030 partners. Binnen dit programma, richt de organisatie zich specifiek op trainings- en ontwikkelprogramma’s in het kader van duurzame inzetbaarheid. “Hierin behandelen we belangrijke thema’s zoals bewustwording, eigen regie, vitaliteit, zelfmanagement en leiderschap. Aldus Charles.