Scroll Top

NL Leert Door Partner: GBT Opleidingen

GBT Opleidingen is één van de opleidingspartners in ons NL Leert Door traject. Hoe de organisatie aan de slag is met de regeling? En: wat de visie van GBT Opleidingen is tegenover leren en ontwikkelen? We bespraken het met directeur Eric Hoff.

GBT Opleidingen is een landelijk opererend opleidingsinstituut, met vestigingen in Venlo en Ede. Ze zijn gespecialiseerd in het trainen en opleiden van medewerkers op de industriële, logistieke en technische werkvloer. GBT Opleidingen levert opleidingen en trainingen op maat: voor operationele medewerkers tot en met leidinggevenden, zowel op bedrijfsniveau, als MBO-niveau.

Eric Hoff werkt al 7 jaar bij GBT Opleidingen. In zijn rol als directeur, zet hij zich mede in voor de sales en marketing van het GBT opleidingsaanbod, wat hem veel energie oplevert.

Gilde-BT Groep
GBT Opleidingen is onderdeel van de Gilde-BT Groep, die bestaat uit drie bedrijven:

  • GBT Opleidingen
  • OVD Opleidingen (expert op het gebied van Retail opleidingen in de food en non-food)
  • Gilde-BT Software en services (ontwikkelaar en ondersteuner in custom opleidingsplatforms en subsidie volgsystemen)

Praktijk op de werkvloer
Voor GBT Opleidingen is de praktische toepassing op de werkvloer belangrijk. “Vooraf aan elk traject, heeft onze trainer een bedrijfsintake op locatie of online via Teams. Hierdoor weet deze persoon goed wat er speelt, hoe de opstelling is op de werkvloer en hoe de thema’s in de training van toepassing zijn bij de organisatie. Zo creëer je een traject dat altijd gekoppeld is aan de dagelijkse praktijk van de deelnemers.”

Doorgroeien en ontwikkelen
In de praktijk is het vaak: de beste operators worden leidinggevenden. Maar: voor leidinggeven wordt er een beroep gedaan op een specifieke skill set. Die hebben werknemers niet van het één op het andere moment in huis. Eric’s advies? “Als je iemand laat doorgroeien, zorg dan dat je deze persoon zo snel mogelijk een passende basiscursus geeft. We zien vaak dat dit helemaal niet gebeurd. Dat is zonde: Juist door deze basisvaardigheden verder te ontwikkelen, zorg je op de lange termijn voor meer wendbaarheid bij de leidinggevende én de medewerkers uit hun team.”

NL Leert Door
Via de samenwerking met SOL op het gebied van NL Leert Door, biedt GBT Opleidingen tijdelijk verschillende gratis trainingen aan voor organisaties in de levensmiddelenindustrie. Bedrijven kunnen zich hier nog steeds voor aanmelden, vertelt Eric. “GBT Opleidingen heeft nog 150 gratis plaatsen beschikbaar voor trajecten tussen september en december! Deze zijn in-company te realiseren, maar ook beschikbaar voor individuele medewerkers via onze open inschrijving online.”

Welke trajecten biedt GBT Opleidingen binnen NL Leert Door?

1. Operationeel Leidinggeven

Deze training is specifiek gericht op bestaande, nieuwe of potentiële eerstelijns leidinggevenden. Denk hierbij aan teamleiders, ploegleiders en afdelingsmanagers. Met behulp van twee leerlijnen: 1. Communicatie en 2. Leidinggeven, krijgen deelnemers de juiste praktische tools in handen om op een adequate en efficiënte manier leiding te geven.

2. Basiscursus Techniek Food

In de levensmiddelenindustrie lopen er verschillende geautomatiseerde processen. Om hier goed mee te kunnen werken, vergt dit een bepaald technisch kennisniveau van operators in de sector.
Deze cursus biedt een introductie in: de verschillende technische componenten, de aansturing ervan én samenhang hiertussen. Met deze kennis zijn medewerkers beter in staat technische processen te begrijpen, afwijkingen te herkennen en te lokaliseren. Dit helpt hen om proactief te kunnen handelen bij storingen.

3. Veilig werken op de werkvloer

Deze training leert deelnemers veilig aan de slag te gaan op de werkvloer en diens verantwoordelijkheden, rechten én plichten op de werkvloer toe te passen volgens de algemeen geldende veiligheidsregels in Nederland. ‘Veilig werken op de werkvloer’ is geschikt voor alle medewerkers die werkzaam zijn in een productieomgeving of industriële werkplek en in aanraking (kunnen) komen met gevaarlijke aspecten op de werkvloer.

Je vindt alle NL Leert Door trainingen van GBT Opleidingen hier.

Werkplekleren met FIT2030
GBT Opleidingen is één van onze FIT2030 partners. Hierin ligt de focus voor hen op werkplekleren en het opzetten van bedrijfsscholen. “Wij zorgen ervoor dat de kennis in de hoofden van de medewerkers omgezet wordt naar leermateriaal. Zo brengen we alle leerprocessen binnen het bedrijf in kaart en maken we dit beschikbaar voor nieuwe medewerkers binnen het bedrijf. Medewerkers worden op iedere taakuitvoering getoetst, met als resultaat een duidelijk overzicht van wie, op welke plek inzetbaar is.”

Meer informatie hierover vind je op de website van GBT Opleidingen.