Scroll Top

NL leert door binnen de AgroFood

Ondernemers binnen de food, feed en agro-industrie staan door de COVID-19 crisis voor grote uitdagingen. De SOL en 10 samenwerkende partners bestaande uit opleiders en brancheverenigingen hebben de handen ineengeslagen om 2750 werknemers een (bijna) gratis opleiding aan te bieden. Daarmee stimuleren we de leercultuur binnen organisaties in deze sectoren gedurende de coronacrisis. Zo werken we gezamenlijk aan het versterken van de vaardigheden en wendbaarheid van medewerkers middels scholing, wat cruciaal is voor bedrijven om het hoofd boven water te houden in deze tijd.

Dit doen we door middel van NL leert door. Met deze subsidie kunnen opleiders vrijwel kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling.


Meer weten over het opleidingsaanbod?

Op het SOL subsidieportal vind je alle informatie over onze samenwerkingspartners en de opleidingen.

Klik hier om het overzicht te bekijken!


Voor wie?
NL leert door is voor iedereen vanaf 18 jaar tot en met de pensioengerechtigde leeftijd die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Van werknemers tot ZZP’ers, zelfstandig ondernemers, flexwerkers en niet-werkenden.

Hoe?
Schrijf je in via de aanbieder van het traject en volg de instructies die je van hen krijgt. Je hoeft het cursusgeld niet voor te schieten. De aanbieder van de opleiding dient het subsidieverzoek in bij NL leert door. Zij krijgen de vergoeding rechtstreeks uitgekeerd.

Wanneer?
Sommige opleidingen zijn al van start gegaan. Het scholingstraject moet, indien je gebruik wilt maken van de huidige NL leert door regeling, in ieder geval voor 31 december 2021 worden afgerond.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom NL leert door? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!