Scroll Top

Hoge Subsidie voor Leren en Ontwikkelen via Levensmiddelenindustrie (LMI) Leert Door!

Blijven leren en ontwikkelen tijdens de corona crisis? Dat kan! Via de subsidieregeling NL Leert Door Sectoraal Maatwerk bestaat er de mogelijkheid om bijna gratis ontwikkelactiviteiten (opleidingen, ontwikkeladviezen en begeleidingstrajecten) te volgen.

Samen met verschillende werkgevers- en werknemersorganisaties heeft de SOL een interessant aanbod voor zij-instromers, medewerkers én uitzendkrachten in de levensmiddelenindustrie. Via de subsidieregeling NL Leert Door Sectoraal Maatwerk stellen we binnenkort maar liefst 6.500 bijna gratis ontwikkelactiviteiten (opleidingen, ontwikkeladviezen en begeleidingstrajecten) beschikbaar voor zij-instromers en medewerkers in de levensmiddelenindustrie. Hiernaast stelt Doorzaam (O&O fonds uitzendbranche) nog eens 750 activiteiten beschikbaar voor uitzendkrachten in onze sector. Deze zijn gratis te volgen voor de deelnemers, wiens werkgever een kleine bijdrage dient te betalen.

Deze activiteiten zijn als volgt:

Ontwikkeladvies

Met behulp van een loopbaanadviseur wordt er in kaart gebracht welke competenties de deelnemer heeft, waar de kansen liggen in de levensmiddelenindustrie en waar er een mogelijke competentiematch is met toekomstbestendig werk. Op basis hiervan wordt er een gepersonaliseerd ontwikkelplan opgesteld.

Begeleiding

Op basis van het ontwikkelplan krijgt de deelnemer advies van een loopbaanbegeleider over welke (praktische) stappen er nodig zijn om een toekomstbestendige functie uit te kunnen voeren. Hierin worden onder andere diens opleidings- en ontwikkelbehoefte(n) meegenomen.

Scholing

Door middel van de juiste bijscholing richt de deelnemer zich op het verkrijgen of behouden van duurzaam werk in de levensmiddelenindustrie. SOL heeft samen met gerenommeerde opleiders een divers en relevant opleidingsaanbod samengesteld, speciaal gericht op de LMI.

 

Op het moment zijn we bezig met het selecteren en vormgeven van de ontwikkelactiviteiten. We hopen hier spoedig meer over te kunnen vertellen!

Interesse in de LMI Leert Door?
Bespreek de mogelijkheden met onze consultant Claudia Lette via: c.lette@wecreateconsulting.com.