Scroll Top

Hoe ziet het ‘Nederland Leert Door’ ontwikkeladvies eruit?

Wat houdt het gratis ontwikkeladvies in?

Het ontwikkeladvies bestaat uit een online scan en een aantal gesprekken met een loopbaancoach. Gedurende dit proces, leer je steeds meer over jezelf: Wie ben je? Waar ben je goed in? Wat zijn je doelen? Met behulp van jouw antwoorden op deze vragen, kijkt de loopbaancoach naar de kansen op de arbeidsmarkt of binnen jouw huidige functie. Aan het eind van het proces, heb je een volledig plan met jouw ontwikkeldoelen.

NL Leert Door: Scholing en sectoraal maatwerk

De NL Leert Door bestaat uit twee onderdelen: Kosteloze scholing én sectoraal maatwerk. Voor de eerste kun je op eigen initiatief een gratis cursus of training uitkiezen in het totaalaanbod.

Het gratis ontwikkeladvies valt onder sectoraal maatwerk. Hiervoor geldt: Sectororganisaties zoals SOL binnen de levensmiddelenindustrie kunnen ontwikkeladvies, scholing en begeleiding bieden aan werkenden binnen deze sector. Ook toekomstige werkenden in de sector kunnen daar gebruik van maken. Wil je weten hoe dat zit in jouw sector? En of jij hier ook gebruik van kan maken? Raadpleeg dan je werkgever.

NL Leert Door: ontwikkeladvies

Het gratis ontwikkeladvies traject is gericht op het ontdekken van jouw kwaliteiten en drijfveren. Samen met een gekwalificeerd loopbaancoach doorloop jij dit traject en stellen jullie een actieplan vast. Het ontwikkeladvies is op jou afgestemd als persoon en is dus maatwerk.

Afhankelijk van bij welke organisatie je met de NLLD aan de slag gaat, zal het ontwikkeladvies een andere vorm aannemen. De SOL biedt het ontwikkeladvies en loopbaanbegeleiding in combinatie met elkaar aan. In totaal bestaat het ontwikkeladvies uit 4 uur, wat is verdeeld over verschillende sessies.

De 4 elementen van het ontwikkeladvies en de loopbaancoaching

Wat wordt er besproken tijdens de sessies? Dit is te verdelen in vier grove categorieën:

1. Ontdek je kwaliteiten en drijfveren
Door jezelf beter te leren kennen, weet je steeds beter wat je kwaliteiten en drijfveren zijn. Een loopbaancoach helpt je bij het (verder) ontdekken hiervan

2. Breng je kansen in beeld
Nu je inzicht hebt in je kwaliteiten en drijfveren, kijken we welke banen er bij jou passen binnen de levensmiddelenindustrie. Dit doen we met behulp van een scan die in beeld brengt wat jouw mogelijkheden zijn.

3. Ontwikkelplan voor je toekomst
De inzichten die je hebt opgedaan in de scan en de sessies met de loopbaancoach, vormen input voor jouw ontwikkelplan. Dit plan heeft als doel om het meeste uit jezelf te halen. Samen met de loopbaancoach stel je doelen om dit te bereiken en maak je een praktisch plan die je helpt om dit in uitvoering te brengen.

4. Aan de slag
Je volgt de stappen uit het ontwikkelplan, de inhoud hiervan is afhankelijk van de door jou gestelde doelen. We houden je voortgang goed in de gaten en helpen waar nodig.

Is het ontwikkeladvies écht gratis?

Het ontwikkeladvies is helemaal gratis. Jouw deelname wordt door de loopbaancoach geregistreerd bij de overheid, die krijgt direct de subsidie voor het ontwikkeladvies uitgekeerd. De enige voorwaarde voor kosteloze deelname is wel dat het traject volledig wordt afgemaakt.

Maak je het traject niet af? Dan kunnen gemaakte kosten in rekening worden gebracht bij je werkgever.

Waarom is het gratis ontwikkeladvies van meerwaarde voor mij?

Wil je je proactief aan de slag met het (door) ontwikkelen van je kwaliteiten? Ontdekken wat je drijfveren zijn? Of doorgroeien binnen de branche waar je werkzaam bent? Pak het NL Leert Door ontwikkeladvies als kans om (kosteloos) meer over jezelf te leren! Met het ontwikkeladvies ontdek je jouw potentieel en toekomstperspectief, zodat je goed inzetbaar bent en sterk staat op de arbeidsmarkt.

Wil jij je blijven ontwikkelen? Een kans creëren om je om te scholen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek de mogelijkheden met onze consultant Claudia Lette via: c.lette@wecreateconsulting.com.

Meer lezen over de inhoud van de NL Leert Door? Klik hier.