“Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie” was het thema in de De Brabant Hallen in ‘s-Hertogenbosch stond op 15 en 16 mei. De vele veranderingen in de LMI, zo ook op technologisch vlak, vragen om aanpassingen. Maar redden we het (alleen) met techniek? Of is het sociale component ook nodig?
Volgens ons is dat laatste zeker het geval. Daarom sprak SOL directeur Claudia Lette over het belang van strategische menskracht bij technologische ontwikkelingen. Sociale mag namelijk niet vergeten worden in tijden van transitie; medewerkers zijn namelijk cruciaal voor succes van technologische innovaties. Het is belangrijk om te overwegen wie met de nieuwe technologie gaat werken en hoe leidinggevenden dit kunnen faciliteren.
Om de balans tussen mens en techniek te herstellen en structuur (korte termijn) en cultuur (lange termijn) dichter bij elkaar te brengen, heeft SOL in samenwerking met Wecreate Consulting het programma WE CHANGE WITHIN ontwikkeld.
Wil je meer weten over WE CHANGE WITHIN en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!
Claudia Lette op het Food Tech Event