Scroll Top

Duurzame inzetbaarheid

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Steeds meer bedrijven in de levensmiddelenindustrie hebben te maken met thema´s als mentale en fysieke overbelasting, de stijgende gemiddelde leeftijd van het personeel en het vinden van nieuw personeel. Daarnaast is er in toenemende mate sprake van nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering. Om de uitdagingen die deze thema’s en transities met zich meebrengen het hoofd te bieden, benadrukt de Nederlandse overheid het belang van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

De winnaars van morgen

Medewerkers moeten zelf de regie nemen in hun loopbaan en hun leven, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en hun eigen keuzes kunnen blijven maken. Op die manier kunnen medewerkers en organisaties hun vaardigheid, wendbaarheid en vitaliteit vergroten. Er ontstaat dan een duurzaam inzetbaar personeelsbestand. Bedrijven en medewerkers die hierin slagen, zijn de winnaars van morgen.

Oplossingen op de werkvloer

SOL heeft verschillende projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, waarin we ons richten op het versterken van mens en organisatie. In deze projecten wordt eerst bekeken waar de behoefte ligt en hoe we het project invulling kunnen geven. Zo kunnen we met medewerkers en leidinggevenden stilstaan bij thema´s die spelen binnen jouw organisatie. We doen dit in workshops, of in visie-, inspiratie-, team- en leiderschapssessies. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld ook individuele coaching en ondersteuning bij communicatie. Na afloop van de activiteiten vindt er een evaluatie plaats en is er aandacht voor borging en vervolgstappen.

Kennisdelen

Bij eerdere projecten is gebleken dat organisaties op zoek zijn naar kennis en ervaringen van anderen in de sector. Daarom zijn er tijdens het project regelmatig kennissessies, waarin ervaringen delen en kennis opdoen centraal staan.

Wist je dat?

Deze diensten zijn ontwikkeld vanuit de sector en in veel gevallen tot 50% gesubsidieerd vanuit onze projecten. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend gesprek brengen we in kaart welke vraagstukken binnen jouw bedrijf aandacht behoeven en hoe SOL daarbij kan ondersteunen. Heb je interesse? Maak dan een afspraak met ons en we vertellen je graag meer.