Duurzame inzetbaarheid

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

De winnaars van morgen

Steeds meer bedrijven in de levensmiddelenindustrie hebben te maken met thema´s als mentale en fysieke overbelasting, de stijgende gemiddelde leeftijd van het personeelsbestand en het vinden van nieuw personeel. Daarnaast is er in toenemende mate sprake van nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering. Om de uitdagingen die deze thema’s en transities met zich meebrengen het hoofd te bieden, benadrukt de Nederlandse overheid het belang van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

Medewerkers moeten regie nemen op hun loopbaan en hun leven, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en hun eigen keuzes kunnen blijven maken. Op die manier kunnen medewerkers en organisaties hun vaardigheid, wendbaarheid en vitaliteit te vergroten en ontstaat een duurzaam inzetbaar personeelsbestand. Zij die hierin slagen zijn de winnaars van morgen.

Oplossingen op de werkvloer

SOL heeft verschillende projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, waarin we ons richten op het versterken van mens en organisatie. In deze projecten wordt eerst gekeken naar waar de behoefte ligt en naar hoe we het project invulling kunnen geven. Zo kunnen we met medewerkers en leidinggevenden stilstaan bij thema´s die spelen in jouw organisatie in workshops, of in visie-, inspiratie-, team- en leiderschapssessies. Maar we bieden ook bijvoorbeeld individuele coaching en ondersteuning met communicatie. Na afloop van de activiteiten vindt er een evaluatie plaats en is er aandacht voor borging en vervolgstappen.

Kennisdelen

SOL heeft in eerdere projecten ervaren dat organisaties op zoek zijn naar kennis en ervaringen van anderen in de sector. Daarom zijn er gedurende het project regelmatig kennissessies, waarin het delen van ervaringen en kennis opdoen centraal staan. De onderwerpen van de sessies zijn gebaseerd op de behoeftes van deelnemers van de lopende projecten.

Wist je dat?

Deze diensten zijn ontwikkeld vanuit de sector en in veel gevallen tot 50% gesubsidieerd vanuit onze projecten. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Meer weten?

We brengen in een vrijblijvend gesprek met jou in beeld welke vraagstukken aandacht behoeven en hoe SOL daarin kan ondersteunen. Heb je interesse? Maak een afspraak met ons en we vertellen je graag meer.