Bakkerij Fuite investeert in medewerkers

Durven ondernemen in een snel veranderende wereld en markt: de eigenaars van Bakkerij Fuite doen niet anders. Ondanks grootschalige productie, reduceert de bakkerij de verspilling van grondstoffen tot bijna nul. En ondanks de afname van broodconsumptie, groeit door export het aandeel van de omzet van de bakkerij. Hoe ze dat doen? De medewerker staat centraal en sociale innovatie is een sleutelbegrip.

Maar wil Fuite zich de komende jaren blijven ontwikkelen als toonaangevende organisatie én werkgever in de foodsector, dan is niet alleen flexibiliteit van de organisatie nodig, maar vooral ook van medewerkers. “De grootste uitdaging is om medewerkers aangesloten te houden op ontwikkelingen binnen de organisatie”, vertelt Klaas Fuite.

In 2019 heeft de bakkerij daarom samen met SOL het project Sociale Innovatie opgezet. Vanuit dit programma krijgen de teamleiders o.a. ondersteuning bij coachend leiderschap op de werkvloer.

Hierover hebben we een mooi artikel geschreven in samenwerking met vakblad EVMI.
Het volledige artikel vind je op hun website: https://bit.ly/3xKJGIk