Scroll Top

Arry Verhage kondigt vertrek aan als directeur bij SOL

Arry Verhage stopt per 31 december 2023 als directeur bij Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). In de afgelopen 8 jaar heeft hij zijn rol met plezier en passie ingevuld.
Een periode die in het teken stond  van groei, ontwikkelingen en uitdagingen. In afstemming met het bestuur wordt gekeken naar zijn opvolging.

Sinds 1989 staat SOL klaar voor de food- en feedindustrie in Nederland met oplossingen van de sector, voor de sector. Het ontwikkelingsfonds ondersteunt bedrijven, branches en regionale samenwerkingsverbanden om vaardig, wendbaar en vitaal te blijven. Arry heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering en positionering van SOL.

Arry: “Van het bestuur hebben we de afgelopen jaren het vertrouwen en de ruimte gekregen om ons als organisatie te ontwikkelen en te groeien.
Ik ben trots op het team van professionals dat er nu staat en ik heb er alle vertrouwen in dat zij ook de komende jaren oplossingen blijven vinden voor de arbeidsmarktvraagstukken en transitieopgaven waar de levensmiddelensector mee geconfronteerd wordt”.

Bestuur SOL: “Arry heeft in de afgelopen 8 jaar mede vorm gegeven aan het succes van SOL. We betreuren zijn vertrek en respecteren zijn besluit.”

Arry Verhage

In de komende maanden werkt Arry samen met het bestuur naar een geleidelijke overdracht. Het bestuur en Arry hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. SOL is in de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft inmiddels een goede positie in de sector.

Half november start Arry parttime als programmadirecteur bij Aeres en vanaf januari 2024 doet hij dit volledig. Arry: “De wereld van agro, dier, food, gezonde leefomgeving en techniek waarin en waarvoor Aeres opleidt is volop in ontwikkeling. Dit vraagt om nieuwe oplossingen en om aanpassingsvermogen: wendbare vakmensen, groene veranderaars. Een goede samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven is hierbij cruciaal. De afgelopen jaren was ik al parttime projectleider bij Aeres in Leeuwarden en mocht ik binnen de foodsector hieraan werken. Ik zie er naar uit om dit nu sectorbreed en organisatiebreed op te pakken.’’

Het vertrek van Arry heeft geen invloed op samenwerkingen en alle lopende trajecten worden zorgvuldig overgenomen. Hiermee verwacht de SOL minimale impact voor klanten en relaties. SOL wil Arry nogmaals hartelijk bedanken voor zijn bedrage en wenst hem veel succes toe bij zijn nieuwe uitdaging.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht kan contact worden opgenomen met:
Marco Bijl (marco@bijlrecon.nl), voorzitter SOL.