Vacature FAN

donderdag 24 oktober 2019

Manager Food Academy Nijkerk

We hebben een droom ……….

Bedrijven uit de foodsector, scholen en de gemeente Nijkerk hebben de ambitie om samen de Food Academy Nijkerk op te zetten. Dé plek waar kennis, innovatie en opleiden samengaan. Waar jongeren de foodsector leren kennen. Waar de medewerkers van de toekomst worden opgeleid en bedrijven samenwerken aan innovaties. Al tijdens hun opleiding leren studenten de bedrijven kennen en starten ze met een mooie baan in de productie, logistiek, techniek of transport. Zo dragen ze bij aan een sector die de wereldbevolking op een duurzame manier van voldoende voedsel wil voorzien.

Om onze droom verder te realiseren zijn wij op zoek naar versterking!

Iemand die onze droom tot zijn persoonlijke missie maakt en het gezicht van FAN wordt in de regio. Iemand die zijn steentje bij wilt dragen aan de toekomst van onderwijs en de regionale arbeidsmarkt in Nijkerk en omgeving. Een persoon die in staat is om de jongeren te bereiken en met hen samen deze opleidingen verder zal uitbouwen. Een persoon die ook ondernemers uit de regio kan enthousiasmeren en verbinden met de jongeren.

Je wordt ondersteunt door ervaren professionals uit de sector. Zij ondersteunen jou in het uitdragen van deze missie met hun ervaringen als ondernemer, als projectmanager en hun netwerk in Nijkerk en omgeving

Het is jouw opdracht om de zichtbaarheid en bekendheid van FAN te vergroten zodat FAN als dé foodopleiding van de regio wordt gezien.

De belangrijkste zaken waar jij mee aan de slag zal gaan zijn:

 • Het vergroten van de bekendheid en zichtbaarheid van FAN: actief deelname aan netwerkbijeenkomsten, infomeren over FAN op scholen, bij bedrijven en overheid in de regio.
 • Jongeren enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding en carrière in deze mooie sector.
 • Het bedenken en uitvoeren van activiteiten op vmbo scholen om docenten en leerlingen te enthousiasmeren voor FAN.
 • Het opbouwen en onderhouden van relatie met FAN bedrijven.
 • Het uitbreiden van het netwerk bij de bedrijven en scholen in de regio.
 • Het aanjagen van activiteiten bij de bedrijven en scholen om de voortgang van acties te bewerkstelligen.
 • Bewaken van de tijdsplanning van de routekaart van FAN.
 • Bijwonen en organiseren van bijeenkomsten voor stuurgroep en werkgroep van FAN.
 • De plannen omzetten naar concrete acties.

Zowel de FAN als de functie zijn nieuw. Je krijgt de ruimte om dit, samen met het team, vorm te geven.

Jij bent:

 • Enthousiasmerend
 • Sterk in je contacten met jongeren
 • Ondernemend
 • Resultaatgericht
 • Sterk in plannen en organiseren van je eigen werk
 • Pro actief en initiatiefrijk in het vinden van creatieve oplossingen

Bij voorkeur heb je een afgeronde HBO opleiding en een aantal jaren ervaring in het opzetten en onderhouden van relaties met bedrijven en onderwijs in de regio Bunschoten, Nijkerk, Barneveld, Harderwijk, Zeewolde. Je bent toe aan de volgende stap in je carrière. Kennis en ervaring van mbo onderwijs en het foodbedrijfsleven zijn een sterke pré.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een de kans om betrokken te zijn bij een uniek initiatief in de regio. Het concept van FAN is vernieuwend en hiermee bieden wij jou een plek om werkzaam te zijn bij een enthousiaste en betrokken mensen die dit initiatief wil realiseren. Je gaat werken met een team van betrokken HRM-ers vanuit de bedrijven en adviseurs vanuit de gemeente Nijkerk en SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) die samen met jou de FAN uitbouwen.

Wil jij deze missie met ons volbrengen? Ben jij de pionier, de verbinder voor FAN?

Dan komen wij graag met jou in contact!

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met Nicole Lemmen (projectleider FAN) n.lemmen@sol-online.nl / 06 15 39 88 38

Nieuws overzicht >>