Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

SOL organiseert een breed scala aan activiteiten die bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen helpen. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, dan kun je je hier aanmelden.

Nieuws

b IMG_2739
24 jan: Nieuw SOL-bestuurslid: Richard Martinus

Vanaf 14 december mogen we een nieuw bestuurslid bij de SOL verwelkomen: Richard Martinus.

291 (4)
21 dec: Nieuwjaarswens 2023 – Arry Verhage

SOL-Directeur Arry Verhage spreekt zijn wensen uit voor het nieuwe jaar: “2023 wordt in alle opzichten een uitdagend jaar. Voor onze economie en voor onze sector in het bijzonder. De medewerkers van SOL staan klaar om samen met u deze uitdaging aan te gaan.’

Logo FNBS_payoff_rgb (002)
19 dec: Federatie Nederlandse Bakkerijsector: Sámen bouwen aan duurzame toekomst

De krachten in de bakkerijsector bundelen om zo actief bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de ondernemingen in de Nederlandse bakkerijketen. En: er zorg voor dragen dat de bakkerijketen stevig is verankerd in de Nederlandse samenleving en daar bekend staat als een waardevolle en verantwoorde bedrijfstak en aantrekkelijke werkgever. Dat is de missie van de Federatie voor de Nederlandse Bakkerijsector (FNBS) die op 9 december formeel is opgericht.

SOL EVMI Digitalisering
06 dec: De medewerker als basis voor innovatiesucces

Robotisering en digitalisering zijn antwoorden op de toenemende vraag naar medewerkers binnen de levensmiddelenindustrie. Met de opkomst van technische innovaties binnen de industrie vrezen medewerkers soms voor hun baan. Is de robot daarmee de medewerker van de toekomst?

SOL Casteleijn Stroopwafels
05 dec: Een nieuwe organisatiestructuur en –cultuur bij Casteleijn Stroopwafels

De lekkerste stroopwafels van de wereld? Die zijn van Casteleijn! Aldus de organisatie zelf. Het familiebedrijf uit Bergambacht produceert al ruim 130 jaar (biologische) stroopwafels en stroopkoeken. De moderne industriële bakkerij maakt hoogwaardige kwaliteitsproducten, die in binnen én buitenland gretig aftrek vinden: haar traditionele Nederlandse zoetigheden worden verkocht in meer dan 50 landen.

SOL uitgelichte afbeelding size
08 nov: Omarm het nieuwe narratief

Leven we in een tijdperk van transitie? Of leven we in een transitie van tijdperk? Voor de huidige generaties voelt het als een kantelpunt in de geschiedenis. Steeds meer komt de focus op de natuur als levensader te liggen. Met een groeiende urgentie om die focus te houden. Want als wij natuur ‘zijn’: dan vernietigen we uiteindelijk onszelf.

Joep bewerkt (2)
19 okt: NL Leert Door Partner: Yuverta LLO

Yuverta LLO is één van onze NL Leert Door Opleidingspartners. Hoe de organisatie samenwerkt met het bedrijfsleven? En: wat de visie van Yuverta LLO is op leren en ontwikkelen? We gingen er over in gesprek met docent-LLO Joep van der Steen.

Interview Arry & Barbara uitgelicht
18 okt: Het is innoveren of verzuipen

Door verschillende ontwikkelingen, neemt de verantwoordelijkheid van de ploegen de aankomende jaren aanzienlijk toe. Maar: hoe organiseer je dit succesvol? Dat kan alleen als medewerkers hiervoor de juiste skills bezitten.