Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

SOL organiseert een breed scala aan activiteiten die bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen helpen. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, dan kun je je hier aanmelden.

Nieuws

Transitietips van boer Jan Huigen
27 jun: 5 transitie tips van boer & filosoof Jan Huijgen

Hoe geef je ruimte aan transitie? Waar focus je je op? En: met wie en wat houd je rekening? Boer en filosoof Jan Huigen van de Eemlandhoeve geeft je een aantal goede tips.

Rondleiding Jan
13 jun: Hoofd- en hartingrediënten | Food in Transitie 2030

Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze consumeren. Dat wat ze consumeren is een verlengde van hetgeen wat zij belangrijk vinden: dat wat in lijn ligt met hun normen en waarden. Consumeren is een extensie van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Daarom stellen ze zichzelf steeds vaker de ‘lastige’ vragen over herkomst, waarde en productie: transparantie en duidelijkheid helpt hen om de antwoorden te vinden en keuzes te maken. Maar hoe speel je daarop in als organisatie?

cover smart food manufacturing special
08 jun: Smart Food Manufacturing Special

In deze Smart Food Manufacturing Special benadrukt SOL-Directeur Arry Verhage de essentiële rol van onderwijs in de transitie van onze sector en geeft hij een aantal praktijkvoorbeelden van bestaande initiatieven.

SOL Poppetje Duurzame Inzetbaarheid (website)
30 mei: Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid? Doe je voordeel met deze 3 tips

Hoe ga je succesvol aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Wat doe je wel? En wat vooral niet? Doe je voordeel met deze 3 tips.

Ecosystem,And,Healthy,Environment,Concepts,And,Background,,Garbage,Pile,In
16 mei: Optimalisatie van de keten? Verspil minder eten. | Food in Transitie 2030

De wereldbevolking neemt sterk toe: in 2050 wonen er naar schatting 10 miljard mensen op onze aarde. Meer mensen, betekent een grotere behoefte aan voedsel: naar verwachting zal de mondiale voedselvraag de aankomende 28 jaar met maar liefst 60% stijgen. Hoe optimaliseren we de keten zó, dat we in 2050 die 10 miljard monden kunnen voeden? En: hoe doen we dit op een duurzame manier, die goed is voor onze aarde? Maar vooral: waar beginnen we?

291
10 mei: Skills zijn belangrijker dan vakkennis – Column Arry Verhage

Door verschillende ontwikkelingen, neemt de verantwoordelijkheid van de ploegen de aankomende jaren aanzienlijk toe. Maar: hoe organiseer je dit succesvol? Dat kan alleen als medewerkers hiervoor de juiste skills bezitten.

Picture,Of,Two,Male,Food,Factory,Employees,In,Sterile,Clothes
26 apr: Veelgestelde vragen: NL Leert Door Sectoraal Maatwerk

De SOL is samen met verschillende partners en opleiders druk bezig met NL Leert Door Sectoraal Maatwerk. Een mooie regeling, met diverse mogelijkheden voor gratis leren én ontwikkelen binnen de LMI.

Summerschool geopend
20 apr: Summerschool is geopend!
Summerschool is geopend! Vanaf nu is het mogelijk om medewerkers in te schrijven voor een gratis opleidingstraject met als doel het versterken van persoonlijk leiderschap.