Scroll Top

Mens & Organisatie

Wij helpen je graag om duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie te verbeteren.

Waar loop je tegenaan?

Is jouw organisatie in ontwikkeling? Kunnen de medewerkers de snelle technologische veranderingen niet bijbenen?

Krijg je jouw mensen onvoldoende mee in de veranderingen? Is duurzame inzetbaarheid lastig?

SOL helpt je met deze vraagstukken. Ontdek ons aanbod.

Onze diensten en producten

Voor de organisatie

Oplossingen gericht op sociale innovatie in jouw bedrijf.

De bedrijfscoach licht in één dagdeel jouw organisatie door. Vervolgens krijg je advies over het verbeteren van de technische en sociale innovatie binnen jouw bedrijf. Je krijgt scherpe feedback op wat beter kan en handige tips om direct toe te passen.

Via deze bedrijfsscan krijg je snel inzicht in hoe de duurzame inzetbaarheid in jouw bedrijf ervoor staat. We bespreken de resultaten van de scan en we maken, indien gewenst, een plan van aanpak om de wendbaarheid, vitaliteit en vaardigheid in jouw organisatie te verbeteren.

In vier sprints begeleiden we je om zelf een visie op duurzame inzetbaarheid te ontwikkelen en doelstellingen te formuleren. We helpen je om duurzame inzetbaarheid op de werkvloer te introduceren en jouw organisatie toekomstbestendig te maken.

We bieden tijdelijke ondersteuning bij HRM-vraagstukken, in het bijzonder waar het gaat om de verbetering van duurzame inzetbaarheid en de ontwikkeling en invoering van de instroom en ontwikkeling van een cultuur gericht op continu leren en ontwikkelen. Onze projectmanagers zijn breed inzetbaar en altijd gericht op de realisatie van jouw ambities.

Voor leidinggevenden

Oplossingen gericht op ontwikkelen van verbindend leiderschap in jouw bedrijf.

Hoe inspireer, motiveer en verbind je mensen? Hoe zorg je voor gedragsverandering? In deze groepssessie krijg je inzicht in je leiderschapscompetenties. Ook leer je hoe je medewerkers ondersteunt in de ontwikkeling van hun duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid lastig? In deze workshop leer je hoe je met medewerkers een goed gesprek over duurzame inzetbaarheid voert. Je krijgt inzicht in de opbouw van een goed gesprek en je gaat interactief aan de slag met gesprekstechnieken. Tot slot bouw je jouw gespreksvaardigheden verder uit.

Hoe wordt jouw team een topteam? Hoe zorg je ervoor dat mensen optimaal samenwerken? In dit programma gaan we met jou en je team samen aan de slag. Leuk, leerzaam en goed voor de werksfeer.

We bieden jou als leidinggevende gedurende drie maanden periodiek individuele coaching om inzicht te krijgen in jouw leiderschapscompetenties. We ondersteunen je in de ontwikkeling van 21ste-eeuws leiderschap.

Voor medewerkers

Oplossingen gericht op de ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

Tijdens de korte interactieve sessie gaan we aan de slag met de eerste bewustwording rond Duurzame Inzetbaarheid. Wat is DI voor jou? We activeren medewerkers, bouwen vertrouwen en laten je DI beleven op zodanige manier dat je zelf in actie komt.

Kan je carrière een onderhoudsbeurt gebruiken? Passen je taken wel bij je? Hoe hou je balans tussen werk en privé? Of wil je doorgroeien, maar je weet niet goed hoe? Je krijgt inzicht in je vitaliteit, vaardigheid en wendbaarheid door een kort testje. We bieden je 2 contactmomenten met een coach en maakt een actieplan om je DI te vergroten.

Heb je geen plezier in je werk? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Heb je te veel stress? Daar kun je iets aan doen! We denken met je mee om je eigen werkgeluk te vinden en we beloven je een plezierige ervaring.

Of je nu procesoperator of magazijnmedewerker bent: coaching is altijd een goed idee.

Vraag je je weleens af: Wat wil ik over een paar jaar doen? Hoe ontwikkel ik mezelf? Hoe voer ik een gesprek met mijn baas? Wat kan ik doen aan onveilige situaties op het werk? Drie maanden lang zoek je samen met een coach de antwoorden op deze (en andere) vragen. Iedereen die in de levensmiddelenindustrie werkt, heeft recht op een coach.

In veel gevallen worden onze programma’s gefinancierd vanuit de sector en vanuit subsidieregelingen.
Vrijwel altijd is er tussen de 38% en 50% subsidie mogelijk.
In sommige gevallen zijn activiteiten gratis en soms betaal je alleen een kleine vergoeding vooraf.

In veel gevallen worden onze programma’s gefinancieerd vanuit de sector en vanuit subsidieregelingen.
In sommige gevallen zijn activiteiten gratis. Soms betaal je alleen een kleine vergoeding vooraf.
En vrijwel altijd is er tussen de 38% en 50% subsidie mogelijk.

Mis niets

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de food- en feedindustrie via onze nieuwsbrief.