Funding & Finance

Wij helpen u graag om alle mogelijkheden te benutten.

Ons aanbod op Funding & Finance

Kunnen jouw mensen & organisatie een boost gebruiken? Ideeen genoeg maar kan je de financiering niet rondkrijgen?

Blijven groei- en innovatiekansen daardoor onbenut, of heb je het idee dat je simpelweg subsidie laat liggen?

SOL geeft je inzicht in relevante financieringsmogelijkheden voor jouw bedrijf en helpt je op weg naar geld.

Hoe wij voor jou het verschil maken

Funding & Finance verkrijgen

We helpen je groei- en innovatiekansen optimaal te benutten door een ideale combinatie van publiek- en private financiering

We voeren een doorlichting in 1 dagdeel uit op de subsidie performance van jouw bedrijf. We laten je zien welke kansen er zijn en welke risico’s je moet borgen. Maak een afspraak en we vertellen je graag meer.

Wij ontzorgen bedrijven volledig bij het aanvraagproces van elke subsidieregeling in Nederland en Europa. We stellen een aanvraag en begroting op gebaseerd op jouw ambities. We dienen de aanvragen in en verzorgen alle communicatie met subsidie verstrekker tot het moment van honorering. Kun je hulp gebruiken? Bel ons gerust.

We kijken verder dan subsidies alleen. We helpen je ook met het signaleren en optimaal organiseren van de belangrijkste fiscale regelingen, zoals de RDA en de Innovatiebox. Wij hebben adviseurs met grote expertise op fiscaal terrein. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Een excellent business plan is de basis voor het verkrijgen van vrijwel elke vorm van financiering, zowel vanuit de overheid via subsidies of via investeerders. Onze experts helpen je om jouw business plan net een niveautje hoger te krijgen zodat je meer kans maakt om geld te krijgen voor jouw ambities

Funding & Finance verbeteren

Van de sector voor de sector: we helpen bedrijven hun subsidie performance blijvend te verbeteren

Samen met branche organisaties en werkgeversorganisaties lobbyen we voor geld bij de Rijksoverheid, regionale overheden en de zelfs de EU. We bereiden subsidieprogramma’s voor zodat bedrijven makkelijk kunnen aansluiten. Bijvoorbeeld door subsidie te verstrekken via ESF, waarmee tot 50% subsidie beschikbaar is voor maatregelen om mensen langer productief aan het werk te houden.

De foodindustrie haalt minder subsidie binnen dan veel andere sectoren. SOL wil de bewustwording bij bedrijven op subsidie kansen vergroten. We geven daarom de gratis training ‘Subsidieverwerving in de praktijk’. Via enquêtes en interviews krijgen we een beeld van de stand van zaken in de sector. Hoe doet jouw bedrijf het ten opzichte van de rest? Neem contact op en we maken een benchmark voor je.

SOL gaat verschillende tools op subsidies in samenhang aanbieden. We hebben al het  online platform Praktijk Leren waarmee bedrijven makkelijk tot 2.700 euro subsidie kunnen krijgen voor leerwerk trajecten. En we ontwikkelen een online tool waarin makkelijk en vertrouwd WBSO subsidie aangevraagd en verantwoord wordt.

We brengen grote en kleine bedrijven in de sector samen via consortia voor regionale, nationale en Europese subsidieprogramma’s zoals MIT, RIF, EFRO en H2020. We organiseren periodieke events gericht op kennisdeling rondom Innovatie, Technologie en Funding. En we geven periodiek de gratis training ‘Subsidieverwerving in de praktijk’. Hou onze agenda in de gaten voor data.

Funding & Finance verantwoorden

Subsidie moet niet leiden tot hoofdpijn. Wij nemen jou alle gedoe uit handen zodat jij verder kan ondernemen.

Bedrijven kunnen ons vragen om een risico inventarisatie te maken van hun subsidie project. In een quick scan van 1 dagdeel bekijken we hoe de kwaliteit van het project is en welke risico’s je loopt. Al naar gelang kunnen we dat uitbreiden naar alle facetten in van jouw subsidie project. We adviseren je over maatregelen om risico’s te borgen.

Subsidie is pas echt binnen als de einddeclaratie is goedgekeurd. We helpen organisaties om hun subsidie project te verantwoorden door het leveren van (tijdelijke) Project Managers. We richten de organisatie in, begeleiden de relevante processen en monitoren de voortgang. In een maatwerk gesprek kunnen we aangeven waarmee we aan de slag gaan.

Indien gewenst kunnen we de gehele administratieve last van een subsidieproject uit handen nemen. We verzamelen bewijsstukken, voeren controles uit en stellen de einddeclaratie op. We vertellen je graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Een extra controle door experts geeft een gerust gevoel. Als je zelf de administratie van jouw subsidieproject doet, laat ons dan de eindrapportage en controle verzorgen. We helpen je hands-on om het tot een succes te maken en dienen tijdig de einddeclaratie in.

In veel gevallen worden onze programma’s gefinancieerd vanuit de sector en vanuit subsidieregelingen.
In sommige gevallen zijn activiteiten gratis. Soms betaal je alleen een kleine vergoeding vooraf.

En vrijwel altijd is er tussen de 38% en 50% subsidie mogelijk.

In veel gevallen worden onze programma’s gefinancieerd vanuit de sector en vanuit subsidieregelingen.
In sommige gevallen zijn activiteiten gratis. Soms betaal je alleen een kleine vergoeding vooraf.

En vrijwel altijd is er tussen de 38% en 50% subsidie mogelijk.

Mis niets

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de foodindustrie via onze nieuwsbrief.