Food in Transitie 2030

Food in transitie 2030:
dé manier om aan te haken

De Food is in transitie. Bedrijven en medewerkers moeten gezamenlijk mee in die verandering, het is tenslotte bijblijven of afhaken. Transitie kan overweldigend zijn, daarom geeft Food in Transitie 2030 bedrijven binnen de levensmiddelenindustrie de kans om aan te haken.

Maar waar begin je dan als bedrijf? Op basis van drie thema’s helpen we jouw organisatie om futureproof te worden én te blijven.

Slimmer produceren

Aandacht voor slimmer produceren, de beste producten én innovaties.

  • Trendwatching;
  • Audits en efficiency;
  • Werken met de nieuwe technologische innovaties.

Slimmer werken

Aandacht voor slimmer werken door een lerende, mensgerichte en wendbare cultuur en leiderschap.

  • Duurzame inzetbaarheid;
  • Vitaal, vaardig en wendbare medewerkers;
  • Innoveren = werken = leren;
  • Impact op de werkvloer.

Versterken en verbinden

Aandacht voor slimme samenwerkingen, versterken en verbinden.

  • ​Regionale clusters van foodbedrijven
  • Samenwerkingsverbanden met bedrijfsleven, onderwijs en overheid;​​
  • Leren van en met elkaar. 

Iedereen wil futureproof worden én blijven. Maar waar begin je dan als bedrijf? Transitie kan overweldigend zijn, daarom geeft Food in Transitie 2030 bedrijven binnen de levensmiddelenindustrie de kans om aan te haken. 

Door nu in beweging te komen en je aan te sluiten, maak jij jouw organisatie futureproof voor de uitdagingen van 2030. Wil je weten hoe?

Artikelen

Mens én techniek

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Alles kan beter, mooier én sneller. De druk om bij te blijven ligt dus hoog: het is innoveren of verzuipen.

Niets is constanter dan verandering

De continue verandering in onze maatschappij vraagt veel van de bedrijven en mensen in de levensmiddelenindustrie. Hoe zorg je ervoor dat je vitaal, vaardig en wendbaar blijft?

Optimalisatie van de keten? Verspil minder eten

De wereldbevolking neemt sterk toe. Meer mensen, betekent een grotere behoefte aan voedsel. Hoe optimaliseren we de keten zó, dat we in 2050 alle monden kunnen voeden? En: hoe doen we dit op een duurzame manier? Maar vooral: waar beginnen we?

FIT2030 Partners