100
Subsidiebedrag
€ 14.000.000
Onderwerp
DI
Sectorplan Levensmiddelenindustrie
Meer scholing en duurzaam inzetbare medewerkers. Met deze ambities lanceerde minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in december 2014 het Sectorplan Levensmiddelenindustrie. In twee jaar hebben bedrijven, overheden en vakbonden alles op alles gezet om in de crisisjaren nieuwe medewerkers aan het werk te krijgen en om bestaande medewerkers voor de levensmiddelenindustrie te behouden. Hierbij staat het bieden van werkzekerheid en het voorkomen van werkloosheid centraal. Op korte termijn is dit gericht op de huidige crisis, op de langere termijn op een meer structurele aanpak van de arbeidsmarkt tegen de achtergrond van de verouderende (beroeps-)bevolking. Ruim 100 bedrijven hebben hierin geparticipeerd. Zij hebben in 2017 ruim € 14.000.000 subsidie ontvangen als bijdrage in de kosten van het opleiden van medewerkers en het bevorderen van hun duurzame inzetbaarheid. SOL heeft dit project begeleidt.
De maatregelen uit het sectorplan en aantal medewerkers dat hier gebruik van heeft gemaakt:
Maatregelen | Aantal medewerkers |
1. Arbeidsmobiliteit | |
Bewustwordingssessies voor werkgevers en werknemers | 419 |
Oprichten van transfercentrum/mobiliteitsnetwerk | 1 |
2. Scholing | |
Algemene scholing | 9.856 |
Scholing BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) | 1.841 |
3. Instroom | |
Instroom ouderen en wajongeren | 18 |
4. Gezondheid | |
Gezondheidscheck | 3.823 |
Vitaliteitsprogramma | 884 |
Arbeidstijdenmanagement | 120 |
Veiligheidsbewustzijn op werkplek | 171 |
Totaal aantal medewerkers | 17.132 |