Scroll Top

Subsidies & Projecten

Hier vind je subsidies die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Lopende projecten en subsidie-aanbod

SOL is erkend aanvrager van diverse Europese, nationale en regionale subsidies.
In het onderstaande overzicht staan de actuele subsidies die bijdragen aan de ontwikkeling van bedrijven en hun medewerkers in de food- en feedindustrie.

Wil je meer informatie, of wil je gebruik maken van een subsidie of deelnemen aan een van onze projecten? Neem dan contact op met ons.

35
Food in Transitie 2030

Food In Transitie is hét programma waarmee bedrijven in de levensmiddelenindustrie toekomstbestendig kunnen worden voor 2030. Bedrijven kunnen transities aanvliegen door slimmer te werken en te produceren. Daarnaast versterken we vanuit FIT2030 de samenwerking en verbinding tussen bedrijven, onderwijs en overheden. Op basis hiervan heeft SOL vier concrete thema’s bepaald waarop bedrijven kunnen aanhaken.

Praktijkleren-(BBL)
Subsidie Praktijkleren

De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten die werkgever maakt voor de begeleiding van een BBL-medewerker. Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) faciliteert u bij het aanvragen van de subsidie, beheren en administreren van uw subsidieaanvragen middels het Portal Praktijkleren.

WBSO-(Innovatie)
WBSO

Subsidie op je innovatieproject? SOL ondersteunt bedrijven bij het aanvragen van subsidie via de WBSO. We hebben een bewezen systeem waarin je de WBSO-administratie kunt voeren en uren kunt registeren. Op die manier voldoe je aan de regels en mis je geen geld. Maak snel een afspraak.

MIT-regeling
MIT

Innovatieve mkb-er? Dan kun je subsidie krijgen via de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling). SOL heeft een bewezen track-record in het aanvragen van MIT-subsidie. Neem contact met ons op en je hoort er alles over.

innovatiebox
Innovatiebox

Korting op je belasting? Naast de WBSO is de Innovatiebox de belangrijkste regeling voor de food- en feedindustrie. Is jouw IP-dossier ingericht om optimaal gebruik te maken van de Innovatiebox? Maak een afspraak en wij vertellen je wat je moet weten.

SDE++
SDE++

Klimaatneutraal? In 2020 start een nieuwe regeling in verband met de energietransitie. Deze regeling zal een forse bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dit is zeer relevant voor de food-en feedindustrie. Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij. Maak dus snel een afspraak.

doorzaam
ALLES-IN-1 uitzendkracht

Meer aandacht voor de uitzendkracht? Tot 30% van de werkenden in de food- en feedindustrie bestaat uit uitzendkrachten. Vaak is er te weinig aandacht voor ontwikkeling of veiligheid van deze werknemers. In samenwerking met DOORZAAM biedt SOL een alles-in-1-oplossing voor jouw uitzendkrachten. Dit aanbod is volledig gratis. Neem contact met ons op als je meer wilt weten.

SLIM regeling 

MKB-er en investeren in leren en ontwikkelen?  Met de SLIM subsidie voert SOL complete trajecten voor medewerkers kostenneutraal uit. Wij bieden MKB-ers een compleet traject gericht op activeren, leren en ontwikkelen aan via o.a. workshops, coaching en training op maat. Neem contact op voor meer informatie.

35
Food in Transitie 2030

Food In Transitie is hét programma waarmee bedrijven in de levensmiddelenindustrie toekomstbestendig kunnen worden voor 2030. Bedrijven kunnen transities aanvliegen door slimmer te werken en te produceren. Daarnaast versterken we vanuit FIT2030 de samenwerking en verbinding tussen bedrijven, onderwijs en overheden. Op basis hiervan heeft SOL vier concrete thema’s bepaald waarop bedrijven kunnen aanhaken.

Praktijkleren-(BBL)
Subsidie Praktijkleren

De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten die werkgever maakt voor de begeleiding van een BBL-medewerker. Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) faciliteert u bij het aanvragen van de subsidie, beheren en administreren van uw subsidieaanvragen middels het Portal Praktijkleren.

WBSO-(Innovatie)
WBSO (Innovatie)

Subsidie op je innovatie project? SOL ondersteunt bedrijven bij het aanvragen van WBSO. We hebben een bewezen systeem waarin je de WBSO administratie kunt voeren en uren kan registeren. Op die manier voldoe je aan de regels en mis je geen geld. Maak snel een afspraak.

MIT-regeling
MIT

Innovatieve MKB-er? Dan kun je subsidie krijgen via de Innovatiestimulering Regio- en Topsectoren (MIT-regeling). SOL heeft een bewezen track-record in het aanvragen van MIT subsidie.

innovatiebox
Innovatiebox

Korting op je belasting? Naast de WBSO is de Innovatiebox de belangrijkste regeling voor de Food Industrie. Is jouw IP dossier zo ingericht om optimaal gebruik te maken van de Innovatiebox? Wij vertellen je alles erover.

SDE++
SDE++

Klimaatneutraal? In 2020 start een nieuwe regeling voor de Energietransitie. Deze regeling zal een forse bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Heel relevant voor de Food industrie. Wij zetten de mogelijkheden graag op een rij.

doorzaam
ALLES-IN-1 uitzendkracht

Meer aandacht voor de uitzendkracht? Tot 30% van de werkenden in de Food zijn uitzendkrachten. Vaak is er te weinig aandacht voor ontwikkeling of veiligheid. In samenwerking met DOORZAAM biedt SOL een Alles-in-1 oplossing voor jouw uitzendkrachten. Volledig gratis.

Sociale Innovatie Provincie Gelderland

MKB-er en investeren in scholing, training en nieuwe manieren van samenwerken? Provincie Gelderland heeft subsidie voor mkb en onderwijsinstellingen gericht op het versterken van de dialoog tussen werkgever en werknemer, en de ‘21st-century skills’ van de werknemers. SOL helpt bij het aanvragen, uitvoeren en verantwoorden.

plaatjes SLIM regeling (002)
SLIM Regeling

MKB-er en investeren in leren en ontwikkelen?  Met de SLIM subsidie voert SOL complete trajecten voor medewerkers kostenneutraal uit. Wij bieden MKB-ers een compleet traject gericht op activeren, leren en ontwikkelen aan via o.a. workshops, coaching en training op maat. Neem contact op voor meer informatie.

Mis niets

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de food- en feedindustrie via onze nieuwsbrief.